![]() |
İncirli tatlısı
İncirli tatlısı
Kek için: 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu Şerbeti: 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı nescafe yarım su bardağı toz şeker Muhallebi: 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 lt süt 5 yemek kaşığı toz şeker İnmeye yakın 50 gr tereyağı Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti Hazırlanması: * Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160 c’de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor). * Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. * Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. * Kek piştikten sonra 3-4 dk. havalandırın. * Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.