![]() |
Saray mutfağından ilginç notlar... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray mutfağından ilginç notlar...17 ![]() ![]() ![]() * Aşçılar, uzun kırmızı ve mavi elbiselerle servis yapıyor ![]() ![]() * Yeniçerilere yemek ikram edilirken kaşık verilmiyor ![]() ![]() * Çaşnigirin görevi sadece yemeğin tadına bakmak değil, çok gizli haberleri de taşıyor ![]() * Aşçılar, usta-çırak ilişkisiyle yetişiyor; ama 17 ![]() ![]() * Saray mutfağı, 9 büyük mutfaktan oluşuyor ![]() ![]() * Babüssaade ağası mutfağı kapı ağalarının, darüssaade ağası mutfağı sadece haremde görev yapan ağaların ve sürre alayı ziyafetlerinin, hazinedarbaşı mutfağı; hazinedarbaşı ve yanında çalışanların yemeklerini hazırlıyor ![]() ![]() ![]() * Helvahane; turşular, şekerler, helvalar, ilaçlar, sabunlar, saklanmaya müsait tatlı ve ekşi her türlü yiyecek bu bölümde hazırlanıyor ![]() * Mutfağın, yiyeceklerin saklanması için buzhanesi, yoğurthanesi, tavukhanesi var ![]() ![]() * Matbah-ı Amire defterlerinde mutfağın geliri-gideri günlük olarak kayıt altına alınmış ![]() ![]() * Sarayda çatal ilk kez 19 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|