Koyun Kol Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Koyun Kol SarmaKoyun Kol Sarma =MALZEMELER= Koyun kol eti (kemiksiz) - - 1500 gram Tuz 3 tatli kasigi 18 gram Kara Biber 3 tatli kasigi 6 gram Havuç 2 büyük boy 200 gram Su (sicak) 1 su bardagi 200 gram Salça 1 1/2 yemek kasigi 15 gram Yogurt 1 1/2 yemek kasigi 15 gram =HAZIRLANIŞI= Eti bütün kol olarak al Temiz olmayan yerlerini ayir, zedelemeden kemigi Çikar, düzgün sekilde yay Üzerine tuz, kara biber serp Havuçlari yika, 10 dakika hasla, etin ortasina, boyuna yan yana diz *****tirarak rulo yap Yan kenarlari içine sok, açik yerleri çuvaldiza ip geçirerek dik Ruloyu kalan iple siki siki sar Iyi kapanan bir tencereye yerlestir, suyu koy, kapagi kapat, kenarlardan buhar çikarmaya baslayinca atesi kis, iki saat pisir Tencerenin kapagi iyi kapanmiyorsa kenarlarina hamur sivayarak buhar kaybini önle Sarmayi tencereden al, tepsiye koy Salçayi, yogurtla karistir, etin üzerine sür, önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda 5-10 dakika kizart Dilimleyerek servis yap
|
|
|
|