Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, kokulu, simit

GÜL kokulu simit

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

GÜL kokulu simit



Birinci aşama için: bir buçuk çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
ikinci aşama için: 1 tatlı kaşığı gülsuyu
6-7 su bardağı un
1 su bardağı su
şekil verdikten sonra: 3 çorba kaşığı üzüm pekmezi
yarım su bardağı su

Hazırlanışı: Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün Sonsa gülsuyunu, tuzu, suyu ve elenmiş unu azar azar ekleyin Yumuşak bir hamur elde edin Hamuru 7-8 parçaya ayırıp, şekil verin Önce uzun çubuklar yapın, ardından iki ucundan tutarak burgu haline getirin Simitleri pekmezli suya batırın Üstündeki suyun süzülmesi için bir tabağı ters çevirin ve pekmezlenen simidi üstüne koyup 5-10 saniye bekletin Ardından susama bulayıp, tepsiye aktarın Yarım saat tepside bekletin (Ben 4 tanesini bir tepside, kalan dörtlüyü de daha sonra pişirdim) tam anlamıyla sokak simidi elde ediyoruz, tek bir farkla misler gibi gül kokuyor bu simitler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.