![]() |
GÜL kokulu simit
Birinci aşama için: bir buçuk çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tozşeker ikinci aşama için: 1 tatlı kaşığı gülsuyu 6-7 su bardağı un 1 su bardağı su şekil verdikten sonra: 3 çorba kaşığı üzüm pekmezi yarım su bardağı su Hazırlanışı: Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün. Sonsa gülsuyunu, tuzu, suyu ve elenmiş unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 7-8 parçaya ayırıp, şekil verin. Önce uzun çubuklar yapın, ardından iki ucundan tutarak burgu haline getirin. Simitleri pekmezli suya batırın. Üstündeki suyun süzülmesi için bir tabağı ters çevirin ve pekmezlenen simidi üstüne koyup 5-10 saniye bekletin. Ardından susama bulayıp, tepsiye aktarın. Yarım saat tepside bekletin. (Ben 4 tanesini bir tepside, kalan dörtlüyü de daha sonra pişirdim.) tam anlamıyla sokak simidi elde ediyoruz, tek bir farkla misler gibi gül kokuyor bu simitler. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.