Ayran Corbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayran CorbasiMalzemeler: 1/2 su bardagi pirinc 1 cay bardagi yesil mercimek 3/4 su bardagi yogurt 3 yemek kasigi un 1 yumurta 3 yemek kasigi siviyag 2 dis sarimsak tuz, kuru naneYapilisi:[*]Bir corba tenceresinde yarim bardak pirinci 2 bardak suda yumusayana kadar haslayin [*]Ayri ufak bir tencerede yikanmis yesil mercimegi yumusayana kadar haslayip suyunu suzun [*]Pirinc ve mercimek pistikten sonra mercimegi pirince ekleyin [*]Bir kapta yogurt, un, yumurta sarisini cirpip karistirin Yavasca karistirarak pirincli kaynayan karisima ilave edin [*]Siviyagi, butun sarimsaklari ilave edi Yeterince su ilavesi ile kisik ateste 10 dakika kadar pisirin [*]Altini kapattiktan sonra sarimsaklari corbadan cirakip tuz ve kuru nane ekleyerek servis yapin |
|
|
|