Yalancı Tarhana Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Tarhana ÇorbasıMalzemeler: 2 yemek kasigi tereyag veya misirozu yagi 2 yemek kasigi un 3 yemek kasigi domates salcasi 4-5 su bardagi sicak su 2/3 su bardagi yogurt 1 silme tatli kasigi kuru nane, tuzYapilisi:[*]Unu yagla birlikte 2-3 dakika kavurun [*]Bir miktar sicak suyu topaklanmamasina dikkat ederek (gerekirse tel cirpici ile karistirin) ilave edin [*]Salcayi ilave edip icinde eritin [*]Kaynamakta olan karisimdan kasik kasik kaseye aldiginiz yogurda ilave ederek karistirin (Boylelikle yogurdu iliklastirip corbaya eklediginizde kesilmesini onlemis olacaksiniz)[*]Corbanin katiligini sicak su ilave ederek arzunuza gore ayarlayin [*]En son kuru nane ve tuzu ekleyip kup kup kizartilmis ekmeklerle servis yapin Küp kizartilmis ekmekler için: [*]Bayat ekmeklerinizi once normal dilimleyip sonra kup seklinde dograyin [*]Tavaya bir kasik kadar tereyag veya zeytinyagi alin Hafif kizinca arzuye gore ince toz kirmizi biber ilave edip ekmekleri atin [*]Karistirarak kizarmasini saglayin Iyice kitir olunca tavadan alin [*](Ocagin altini kapattiktan sonra icinde bekletmeye devam ederseniz ekmeklerinizi tavanin sicagiyla iyice kuruyup kitirlasacaktir) [*]Agzi kapakli bir kap veya kavanoza koyup saklayabilirsiniz
|
|
|
|