ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Yalancı Tarhana Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169272)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:51 AM

Yalancı Tarhana Çorbası
 
Malzemeler:
.2 yemek kasigi tereyag veya misirozu yagi.2 yemek kasigi un.3 yemek kasigi domates salcasi.4-5 su bardagi sicak su.2/3 su bardagi yogurt.1 silme tatli kasigi kuru nane, tuz
Yapilisi:[*]Unu yagla birlikte 2-3 dakika kavurun.[*]Bir miktar sicak suyu topaklanmamasina dikkat ederek (gerekirse tel cirpici ile karistirin) ilave edin.[*]Salcayi ilave edip icinde eritin.[*]Kaynamakta olan karisimdan kasik kasik kaseye aldiginiz yogurda ilave ederek karistirin. (Boylelikle yogurdu iliklastirip corbaya eklediginizde kesilmesini onlemis olacaksiniz)[*]Corbanin katiligini sicak su ilave ederek arzunuza gore ayarlayin.[*]En son kuru nane ve tuzu ekleyip kup kup kizartilmis ekmeklerle servis yapin.Küp kizartilmis ekmekler için: [*]Bayat ekmeklerinizi once normal dilimleyip sonra kup seklinde dograyin. [*]Tavaya bir kasik kadar tereyag veya zeytinyagi alin. Hafif kizinca arzuye gore ince toz kirmizi biber ilave edip ekmekleri atin. [*]Karistirarak kizarmasini saglayin. Iyice kitir olunca tavadan alin. [*](Ocagin altini kapattiktan sonra icinde bekletmeye devam ederseniz ekmeklerinizi tavanin sicagiyla iyice kuruyup kitirlasacaktir) [*]Agzi kapakli bir kap veya kavanoza koyup saklayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.