Kremalı Mantar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Mantar ÇorbasıMalzemeler: 500gr mantar 2 yemek kaşığı mısırözü yağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 silme yemek kaşığı un 1/2 paket krema (veya 2 su bardağı süt) 1 su bardağı süt tuz, karabiber suYapılışı:[*]Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin [*]Mantarları soyup ince ince doğrayın Üçte birini ayırın [*]Mantarların üçte ikisini soğana ilave edip kavurmaya devam edin [*]Unu ekleyip biraz kavurduktan sonra sütü ve bir bardak kaynar su koyup 10 dakika pişirin [*]Bu arada ayırdığınız mantarları tereyağında yüksek ateşte soteleyin [*]Pişirdiğiniz sütlü karışımı robottan geçirip tekrar tencereye aktarın [*]Sotelediğiniz mantarları, kremayı, tuz, karabiber ve kıvamını ayarlayacak kadar kaynar suyu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp servis yapın |
|
|
|