![]() |
Marmor Sandkuchen / Mermer Kum Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmor Sandkuchen / Mermer Kum KekSandkuchen Almanya'nın klasikleri arasındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 180 gr oda sıcaklığında tereyağ 4 yumurta akı 4 yumurta sarısı minicik tuz 1/2 limon suyu 180 gr şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 4 yemek kaşığı fındık tozu 1 paket kakao /droetker) 2 yemek kaşığı süt 2 yemek kaşığı nutella (ben farklı bir çikolata kullandım) 150 gr nişasta 200 gr un ![]() Hazırlanışı Yumurta akları minicik tuzla yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılır ![]() Yumurta sarıları,şeker,vanilya çırpılır ![]() Tereyağ,fındık tozu,limon suyu eklenip çırpılır ![]() Un,nişasta,k ![]() ![]() Karşıma çırpılmış yumurta akları eklenip kaşıkla karıştılır ![]() Kalıp yağlanıp hafifçe unlanır ![]() Karışım kalıba dökülmeden 2 yemek kaşığı ayrılır ![]() ![]() 1paket kakao,nutella,süt 2 yemek kaşığı karışımla çırpılıp, tekrar diğer karışımın üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() Üzeri için Dilerseniz pudra şekeri serpiştirin,dilerseniz benim yaptığım gibi bir parça çikolatayı 2 yemek kaşığı sütle eritip üzerine dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|