Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kek, kum, marmor, mermer, sandkuchen

Marmor Sandkuchen / Mermer Kum Kek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmor Sandkuchen / Mermer Kum Kek

Sandkuchen Almanya'nın klasikleri arasındadırMutlaka her evde yapılan basit ve bir o kadarda lezzetli bir kektirİster bir yemek kaşığı krema ile isterseniz bir yemek kaşığı vanilyalı dondurma ilede tüketebilirsinizBu tür sunumlar her zaman Sandkuchen'ı çok daha farklı lezzetlerde kılmayı başarmıştırBana kalırsa, her zamanki gibi kahve ve krema ile tatmak en lezzetlisidirAfiyetler olsun!!

Malzemeler
180 gr oda sıcaklığında tereyağ
4 yumurta akı
4 yumurta sarısı
minicik tuz
1/2 limon suyu
180 gr şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı fındık tozu
1 paket kakao /droetker)
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı nutella (ben farklı bir çikolata kullandım)
150 gr nişasta
200 gr un

Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılır
Yumurta sarıları,şeker,vanilya çırpılır
Tereyağ,fındık tozu,limon suyu eklenip çırpılır
Un,nişasta,ktozu elenip karışıma eklenip çırpılır
Karşıma çırpılmış yumurta akları eklenip kaşıkla karıştılır
Kalıp yağlanıp hafifçe unlanır
Karışım kalıba dökülmeden 2 yemek kaşığı ayrılır

1paket kakao,nutella,süt 2 yemek kaşığı karışımla çırpılıp, tekrar diğer karışımın üzerine dökülürSlikon spatula ile hafifçe karıştırılıp 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir

Üzeri için
Dilerseniz pudra şekeri serpiştirin,dilerseniz benim yaptığım gibi bir parça çikolatayı 2 yemek kaşığı sütle eritip üzerine dökünüz!Ben üzerini kalem bademlerle süsledim,sizler farklı alternatifler uygulayabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com