Wallnusskuchen / Cevizli Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Wallnusskuchen / Cevizli KekKeki,yine bir dostumuzun oğlu için yapıp gönderdik ![]() Bize çok yakın olduklarından ve de samimi olduğumuzdan 2-3 dilim babacığa ve kuzene ayırdım![]() O arada bende hemen fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istedim![]() Bugün anneciğe gelen teşekkür telefonunda, çok beğenildiğini söylemeleri beni yine memnun etmeye yetti![]() )Not:Kekin adı farklı idi Ben ceviride takıldığım için kısaca cevizli kek olarak başlık attım![]() )![]() Malzemeler 200 gr oda sıcaklığında tereyağ 150 gr şeker 1 paket vanilya 3 yumurta 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 kutu krema (200 gr) 300 gr un Arası için 50 gr esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın 75 gr iri parçalara ayrılmış ceviz ![]() Hazırlanışı Un,kabartma tozu hariç tüm malzeme eklenip çırpılır ![]() Un,kabartma tozu eklenip çırpılır Hamur hazırlanmış demektir![]() Kalıp yağlanır ![]() Hamurun yarısı kalıba dökülür (ortası delik kalıp olması şart)Cevizli karışım kaşık yardımı ile hamurun üzerine eşit şekilde serpiştirilir ![]() Kalan hamur karışımın üzerine yayılır ![]() 175 c de yaklaşık 60 dk pişirilir ![]()
|
|
|
|