![]() |
Doğum Günü Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Günü Pastası TarifiMalzemeler: Pandispanyası için: 6 adet oda ısısında yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un Ara kreması için: 1,5 paket çikolatalı kremole 1 paket sade kremşanti ½ çay bardağı damla çikolata Üzeri için: 200 ml sıvı krema 340 gr bitter çikolata Renkli şekerler,şeker hamurlu hazır şekerler,Ülker rondo bisküvi Yapılışı: Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızı ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım ![]() daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim ![]() unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikserle tekrar çırpalım ![]() yağladığımız kare borcamımıza veya kelepceli kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() pandispanyamız piştiyse ızgara telin üzerine çıkartıp soğumasını bekleyelim ![]() ![]() bu arada üzeri için çikolatalı ganajımızı hazırlayalım ![]() ![]() pandispanyamızın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım damla çikolatalarımızdan koyalım diğer katı üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayalım ![]() çikolatalı ganajımızı pastamızın ortasından başlıyarak eşit şekilde dökün ve düzgün şekilde yayılmasını sağlayın bir spatula dan yararlanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Pastamızı dolaptan çıkartıp sülemesine başlıyabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|