Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doğum, günü, pastası, tarifi

Doğum Günü Pastası Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğum Günü Pastası Tarifi



Malzemeler:

Pandispanyası için:

6 adet oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Ara kreması için:

1,5 paket çikolatalı kremole
1 paket sade kremşanti
½ çay bardağı damla çikolata


Üzeri için:

200 ml sıvı krema
340 gr bitter çikolata
Renkli şekerler,şeker hamurlu hazır şekerler,Ülker rondo bisküvi
Yapılışı:

Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızı ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım
daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim
unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikserle tekrar çırpalım
yağladığımız kare borcamımıza veya kelepceli kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim
pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalımkremolemizi paketin üzerinde ki tarife göre hazırlayalımkrem şantimizi de çırpalım kremolemizin içine kremşantimizi ilave edip tekrar karıştıralımdolapta yaklaşık 30 dakika dinlendirelim koyulaşıp kıvam alması için
pandispanyamız piştiyse ızgara telin üzerine çıkartıp soğumasını bekleyelimsoğuduktan sonra isterseniz 2 veya 3 parçaya bölebilirsiniz
bu arada üzeri için çikolatalı ganajımızı hazırlayalımbir kabın içerisine kremamızı koyup kaynatalım içine küçük küçük doğradığımız bitter çikolatalarımızı ilave edelim ve kaşıkla karıştırarak çikolatalarımızı eritelim daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakalım
pandispanyamızın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım damla çikolatalarımızdan koyalım diğer katı üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayalım
çikolatalı ganajımızı pastamızın ortasından başlıyarak eşit şekilde dökün ve düzgün şekilde yayılmasını sağlayın bir spatula dan yararlanabilirsinizpastamızın heryerini ganajla kaplayalımdaha sonra buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirelim
Pastamızı dolaptan çıkartıp sülemesine başlıyabilirizben kenarlarına rondo bisküviler yerleştirdim sizde istediğiniz şekilde süsleyebilirsinizhazır aldığım şeker hamurlarıyla sülememi tamamladım ve renkli şekerlerden serptimsüslemeyi tercihinize bırakıyorum elinizdeki malzemelerle hazırlıyabilirsinizAfiyet bal şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.