![]() |
Doğum Günü Pastası Tarifi
Malzemeler:
Pandispanyası için: 6 adet oda ısısında yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un Ara kreması için: 1,5 paket çikolatalı kremole 1 paket sade kremşanti ½ çay bardağı damla çikolata Üzeri için: 200 ml sıvı krema 340 gr bitter çikolata Renkli şekerler,şeker hamurlu hazır şekerler,Ülker rondo bisküvi Yapılışı: Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızı ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım. daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim. unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikserle tekrar çırpalım. yağladığımız kare borcamımıza veya kelepceli kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalım.kremolemizi paketin üzerinde ki tarife göre hazırlayalım.krem şantimizi de çırpalım kremolemizin içine kremşantimizi ilave edip tekrar karıştıralım.dolapta yaklaşık 30 dakika dinlendirelim koyulaşıp kıvam alması için. pandispanyamız piştiyse ızgara telin üzerine çıkartıp soğumasını bekleyelim.soğuduktan sonra isterseniz 2 veya 3 parçaya bölebilirsiniz. bu arada üzeri için çikolatalı ganajımızı hazırlayalım.bir kabın içerisine kremamızı koyup kaynatalım içine küçük küçük doğradığımız bitter çikolatalarımızı ilave edelim ve kaşıkla karıştırarak çikolatalarımızı eritelim daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakalım. pandispanyamızın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım damla çikolatalarımızdan koyalım diğer katı üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayalım. çikolatalı ganajımızı pastamızın ortasından başlıyarak eşit şekilde dökün ve düzgün şekilde yayılmasını sağlayın bir spatula dan yararlanabilirsiniz.pastamızın heryerini ganajla kaplayalım.daha sonra buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirelim. Pastamızı dolaptan çıkartıp sülemesine başlıyabiliriz.ben kenarlarına rondo bisküviler yerleştirdim sizde istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.hazır aldığım şeker hamurlarıyla sülememi tamamladım ve renkli şekerlerden serptim.süslemeyi tercihinize bırakıyorum elinizdeki malzemelerle hazırlıyabilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun. |