Ramazan Yemekleri - Ramazan Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Yemekleri - Ramazan PilavıYarım kg dana kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 su bardağı erişte 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz # Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir # Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur # Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur # Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir Tencerenin kapağı kapatılır # Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir # Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır # Servise sunulur Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir
|
|
|
|