süt pidesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
süt pidesiSüt pidesi KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Hamuru için # 2 yumurta # Yarım çay bardağı su # Yarım çay bardağı zeytinyağı # 1 çay kaşığı kabartma tozu # 2 su bardağı un Muhallebi için # 5 su bardağı süt # 5 yemek kaşığı pirinç unu # 8 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için # Üzüm pekmezi Hazırlanışı: *Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun Hamuru mutfak tezgahında açıp fırın tepsisine yayın 175 dereceye ayarlı fırında pişirin![]() *Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Daha önce pişirdiğiniz hamurun üzerine pişen muhallebiyi döküp fırına verin 15 dakika kadar pişirip fırından çıkarın![]() *Dilimleyip servis tabaklarına alın Üzerlerine üzüm pekmezi döküp mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|