HaşHaşlı Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
HaşHaşlı Revani![]() MALZEMELER:
[*]Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın [*]Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın [*]Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın [*]Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın [*]Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın [*]170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin [*]Fırndan aldıktan sonra biraz ılıklaşmasını bekleyin ve dilimlere kesin [*]Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin![]() |
|
|
|