![]() |
Kuru PoĞaÇa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru PoĞaÇaMalzemeler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Icine: - Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin ![]() ![]() - Orta bir sogani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin ![]() ![]() Yapilisi: - Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin ![]() - Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin ![]() ![]() ![]() - 10 dakika dinlenmeye birakin ![]() ![]() ![]() - Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin ![]() - Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha ![]() ![]() - Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin ![]() - ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corek otu serpin ![]() - 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin ![]() |
![]() |
![]() |
|