Milföye sarili mantarlı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföye sarili mantarlı Tavukmalzemeler: 170 gr taze mantar zeytinyağı 1-2 diş sarımsak, kıyılmış tuz taze öğütülmüş karabiber 1 avuç maydanoz yaprağı, kıyılmış 4 derisi alınmış tavuk göğsü 5-6 milföy hamuru 1 yumurtanın sarısı 140 ml krema hazırlanması: 1 mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın ısıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin 2 pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin soğumaları için bir kenara alın 3 tavukları iyice yıkayın içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun 4 milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın (tavukların üzerine sarılacak kadar) her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün 5 fırını 200C ye getirin tavukları rulo şekline getirin üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın 6 hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin 7 pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın not: normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var ![]() ![]() ![]() ![]() 4 kişilik |
|
|
|