![]() |
Milföye sarili mantarlı Tavuk
malzemeler:
170 gr taze mantar zeytinyağı 1-2 diş sarımsak, kıyılmış tuz taze öğütülmüş karabiber 1 avuç maydanoz yaprağı, kıyılmış 4 derisi alınmış tavuk göğsü 5-6 milföy hamuru 1 yumurtanın sarısı 140 ml krema hazırlanması: 1. mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın. ısıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun. kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. 2. pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin. soğumaları için bir kenara alın. 3. tavukları iyice yıkayın. içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun. 4. milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın. (tavukların üzerine sarılacak kadar) her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün. 5. fırını 200C ye getirin. tavukları rulo şekline getirin. üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın. 6. hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin. 7. pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın. not: normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var.... 4 kişilik |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.