![]() |
Muzlu Bisküvi Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Bisküvi PastasıMalzemeler 1 paket petibör bisküvi (175 gram) 1 Türk kahvesi fincanı süt 5 adet muz Bal Limon suyu Kreması için 3 adet yumurta sarısı 800 ml süt (4 su bardağı) 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker Hazırlanışı Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır ![]() Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir ![]() Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır ![]() Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir ![]() Kremanın yarısı üzerine boşaltılır ![]() Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır ![]() Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır ![]() Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir ![]() Bal ile dekor yapılır ![]() Not Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur ![]() ![]() Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var ![]() Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|