![]() |
Muzlu Bisküvi Pastası
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi (175 gram) 1 Türk kahvesi fincanı süt 5 adet muz Bal Limon suyu Kreması için 3 adet yumurta sarısı 800 ml süt (4 su bardağı) 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker Hazırlanışı Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır. Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir. Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır. Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir. Kremanın yarısı üzerine boşaltılır. Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır. Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır. Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir. Bal ile dekor yapılır. Not Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur. Daha sonra beğenilince tekrarlanmıştır. Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var. Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.