Yoğurtlu Portakallı Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Portakallı PastaMalzemeler 10 Adet yumurta sarısı 2 Çay bardağı tozşeker 2 Su bardağı krem şanti 1 Su bardaı süzme yoğurt 5 Yaprak jelatin 3 Adet rendelenmiş portakal kabuğu 3 Adet portakalın suyu 1 Adet limonun suyu 2 Çay kaşığı rom 1 Adet pandispanya Hazırlanışı · Yumurta sarılarını şekerle karıştırın · Derin bir kapta süzme yoğurt ve krem şantiyi karıştırın · Yumurtalı şekeri de ilave edin · Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin · Jelatini soğuk suyla ıslatın · Eridiğinde portakal suyu, limon suyu ve romu ekleyin · Yuvarlak bir kek tabağna pandispanyanın birinci katını yerleştirin · Üzerine sırayla yoğurtlu sos, ikinci pandispanya dilimi, tekrar sos ve en üste portakallı jelatini yayın · Buzdolabında 45 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|