![]() |
Yoğurtlu Portakallı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Portakallı PastaMalzemeler 10 Adet yumurta sarısı 2 Çay bardağı tozşeker 2 Su bardağı krem şanti 1 Su bardaı süzme yoğurt 5 Yaprak jelatin 3 Adet rendelenmiş portakal kabuğu 3 Adet portakalın suyu 1 Adet limonun suyu 2 Çay kaşığı rom 1 Adet pandispanya Hazırlanışı · Yumurta sarılarını şekerle karıştırın ![]() · Derin bir kapta süzme yoğurt ve krem şantiyi karıştırın ![]() · Yumurtalı şekeri de ilave edin ![]() · Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin ![]() · Jelatini soğuk suyla ıslatın ![]() · Eridiğinde portakal suyu, limon suyu ve romu ekleyin ![]() · Yuvarlak bir kek tabağna pandispanyanın birinci katını yerleştirin ![]() · Üzerine sırayla yoğurtlu sos, ikinci pandispanya dilimi, tekrar sos ve en üste portakallı jelatini yayın ![]() · Buzdolabında 45 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|