![]() |
Yoğurtlu Portakallı Pasta
Malzemeler
10 Adet yumurta sarısı 2 Çay bardağı tozşeker 2 Su bardağı krem şanti 1 Su bardaı süzme yoğurt 5 Yaprak jelatin 3 Adet rendelenmiş portakal kabuğu 3 Adet portakalın suyu 1 Adet limonun suyu 2 Çay kaşığı rom 1 Adet pandispanya Hazırlanışı · Yumurta sarılarını şekerle karıştırın. · Derin bir kapta süzme yoğurt ve krem şantiyi karıştırın. · Yumurtalı şekeri de ilave edin. · Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. · Jelatini soğuk suyla ıslatın. · Eridiğinde portakal suyu, limon suyu ve romu ekleyin. · Yuvarlak bir kek tabağna pandispanyanın birinci katını yerleştirin. · Üzerine sırayla yoğurtlu sos, ikinci pandispanya dilimi, tekrar sos ve en üste portakallı jelatini yayın. · Buzdolabında 45 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.