06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu ve Etli Halka Kabak
Malzeme listesi: - 4 orta boy kabak
- 200 gram kıyma
- 1 orta boy sogan, rendelenmis
- yarım su bardağı bulgur (ben pilavlık olandan kullandım)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- birer tutam kırmızı biber, kara biber
- 4-5 dal dereotu (ince doğranmış)
- tuz
Üzeri için:- 2-3 yemek kaşığı yoğurt, biraz sulandırıp kaşıkla pürüzsüz hale getirilecek

- 4-5 kaşık zeytinyağında yarım çay kaşığı kırmızı biber ve nane hafif kavrulacak

Yapılışı:
Kabaklar 3 cm kalınlıkta dış kabukları soyulmadan halka halka kesilir İçleri boşaltılır ve yüzük şeklinde hazırlanır
Kıyma, soğan, bulgur, zeytinyağı, baharatlar, dereotu, salça , tuz yoğurulur Ve hazırlanan malzeme halka şeklindeki kabaklara doldurulur Genişçe bir tencereye yan yana dizilir Yer kalmazsa kabakları üst sıraya da koyabilirsiniz, fakat tam üst üste getirmeden yerleştirmeye çalışın
Tencereye kabakların 2/3 lük kısmını kapatacak şekilde su koyun (alt sırada dizdiğiniz kabakların tamamı suyun içinde kalmayacak şekilde), kaynadıktan sonra altını kısarak 35-40 dk pişirin
Servis yapacağınız tabağa aktarın, üzerine hazırladığınız yoğurttan dökün, kırmızıbiber ve naneli yağdan gezdirin
Afiyet olsun
Hatırlatma:- Zeytinyağı vücudumuz için bir sağlık kaynağıdir
Salatalarımızda, ve yemeklerimizde lütfen tercih edip, bolca tüketelim
- Soğan soyarken gözleriniz yanmaması için soğanlarınızı ya akan suyun altında ve ya su dolu bir kabin içinde soyun, faydası olacaktir

|
|
|