![]() |
Bulgurlu ve Etli Halka Kabak
Malzeme listesi:
Yapılışı: Kabaklar 3 cm kalınlıkta dış kabukları soyulmadan halka halka kesilir. İçleri boşaltılır ve yüzük şeklinde hazırlanır. Kıyma, soğan, bulgur, zeytinyağı, baharatlar, dereotu, salça , tuz yoğurulur. Ve hazırlanan malzeme halka şeklindeki kabaklara doldurulur. Genişçe bir tencereye yan yana dizilir. Yer kalmazsa kabakları üst sıraya da koyabilirsiniz, fakat tam üst üste getirmeden yerleştirmeye çalışın. Tencereye kabakların 2/3 lük kısmını kapatacak şekilde su koyun (alt sırada dizdiğiniz kabakların tamamı suyun içinde kalmayacak şekilde), kaynadıktan sonra altını kısarak 35-40 dk pişirin. Servis yapacağınız tabağa aktarın, üzerine hazırladığınız yoğurttan dökün, kırmızıbiber ve naneli yağdan gezdirin. Afiyet olsun. Hatırlatma:
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.