Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, hamsi

Hamsİ BuĞulama

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsİ BuĞulama



HAMSİ BUĞULAMA

Malzeme:

1 kg hamsi,
6 büyük boy patates,
3 büyük boy soğan,
1 büyük boy limon,
3 orta boy domates,
1/2 demet maydanoz,
3 yemek kaşığı sıvıyağı,
1 su bardağı su,
yağlı kağıt,
tuz,
karabiber,
Tarif:

Balıkları temizleyip, yıkayın Kılçıklarını etlerini fazla hırpalamadan çıkarın ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırarak süzgeçte 15 dakika sularının süzülmesi için bekletin Patates, soğan ve limonu soyun ve yarım santimetre kalınlıkta daireler şeklinde doğrayın Suyu süzülen hamsileri tek sıra halinde bir tepsiye dizip, üzerine sırayla soğan, patates ve domatesleri dizin En üste aralıklı olarak limon dilimlerini yerleştirin Maydanozları ince ince doğrayıp limonların üzerine yayın Tuz, kara biber, zeytinyağı ve suyu karıştırarak tepsinin üzerinde gezdirin Tepsiyi yağlı kağıt ile kapatarak önceden orta sıcaklıkta ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.