06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsİ BuĞulama
HAMSİ BUĞULAMA
Malzeme:
1 kg hamsi,
6 büyük boy patates,
3 büyük boy soğan,
1 büyük boy limon,
3 orta boy domates,
1/2 demet maydanoz,
3 yemek kaşığı sıvıyağı,
1 su bardağı su,
yağlı kağıt,
tuz,
karabiber,
Tarif:
Balıkları temizleyip, yıkayın Kılçıklarını etlerini fazla hırpalamadan çıkarın ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırarak süzgeçte 15 dakika sularının süzülmesi için bekletin Patates, soğan ve limonu soyun ve yarım santimetre kalınlıkta daireler şeklinde doğrayın Suyu süzülen hamsileri tek sıra halinde bir tepsiye dizip, üzerine sırayla soğan, patates ve domatesleri dizin En üste aralıklı olarak limon dilimlerini yerleştirin Maydanozları ince ince doğrayıp limonların üzerine yayın Tuz, kara biber, zeytinyağı ve suyu karıştırarak tepsinin üzerinde gezdirin Tepsiyi yağlı kağıt ile kapatarak önceden orta sıcaklıkta ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin
|
|
|