ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsİ BuĞulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166756)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:47 PM

Hamsİ BuĞulama
 
HAMSİ BUĞULAMA

Malzeme:

1 kg hamsi,
6 büyük boy patates,
3 büyük boy soğan,
1 büyük boy limon,
3 orta boy domates,
1/2 demet maydanoz,
3 yemek kaşığı sıvıyağı,
1 su bardağı su,
yağlı kağıt,
tuz,
karabiber,
Tarif:

Balıkları temizleyip, yıkayın. Kılçıklarını etlerini fazla hırpalamadan çıkarın ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırarak süzgeçte 15 dakika sularının süzülmesi için bekletin. Patates, soğan ve limonu soyun ve yarım santimetre kalınlıkta daireler şeklinde doğrayın. Suyu süzülen hamsileri tek sıra halinde bir tepsiye dizip, üzerine sırayla soğan, patates ve domatesleri dizin. En üste aralıklı olarak limon dilimlerini yerleştirin. Maydanozları ince ince doğrayıp limonların üzerine yayın. Tuz, kara biber, zeytinyağı ve suyu karıştırarak tepsinin üzerinde gezdirin. Tepsiyi yağlı kağıt ile kapatarak önceden orta sıcaklıkta ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.