püreli kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
püreli kebapMALZEME: Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg Sarımsak 5-6 diş Domates salçası 1 yemek kaşığı Yenibahar 2 çay kaşığı Kimyon 2 çay kaşığı Margarin 1 yemek kaşığı Su (sıcak) 1-2 bardak Patates 4-5 adet Tereyağı 2 yemek kaşığı Süt 3/4 su bardağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1 Koyun etini 1 kaşık yağla üzeri kapalı olarak ateşe koyun Suyunu çekince ince doğranmış sarmısağı, çeşitli baharatı, tuz ve salçayı katın 1-2 bardak sıcak su ekleyin Kısık ateş üzerindeetler yumuşayana dek pişirin 2 Eti, hafif suyu varken indirip servis tabağına boşaltın Yanına patates püresi koyarak servis yapın Püresi: Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Yağ, süt ve biraz tuz katıp
|
|
|
|