Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, püreli

püreli kebap

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

püreli kebap



MALZEME:


Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg Sarımsak 5-6 diş
Domates salçası 1 yemek kaşığı Yenibahar 2 çay kaşığı
Kimyon 2 çay kaşığı Margarin 1 yemek kaşığı
Su (sıcak) 1-2 bardak Patates 4-5 adet
Tereyağı 2 yemek kaşığı Süt 3/4 su bardağı
Tuz Karabiber


YAPILIŞI:
1 Koyun etini 1 kaşık yağla üzeri kapalı olarak ateşe
koyun Suyunu çekince ince doğranmış sarmısağı, çeşitli baharatı,
tuz ve salçayı katın 1-2 bardak sıcak su ekleyin Kısık ateş üzerinde
etler yumuşayana dek pişirin 2 Eti, hafif suyu varken indirip servis
tabağına boşaltın Yanına patates püresi koyarak servis yapın Püresi: Patatesleri
haşlayıp püre haline getirin Yağ, süt ve biraz tuz katıp

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.