![]() |
püreli kebap
MALZEME:
Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg. Sarımsak 5-6 diş Domates salçası 1 yemek kaşığı Yenibahar 2 çay kaşığı Kimyon 2 çay kaşığı Margarin 1 yemek kaşığı Su (sıcak) 1-2 bardak Patates 4-5 adet Tereyağı 2 yemek kaşığı Süt 3/4 su bardağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1. Koyun etini 1 kaşık yağla üzeri kapalı olarak ateşe koyun. Suyunu çekince ince doğranmış sarmısağı, çeşitli baharatı, tuz ve salçayı katın. 1-2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateş üzerinde etler yumuşayana dek pişirin. 2. Eti, hafif suyu varken indirip servis tabağına boşaltın. Yanına patates püresi koyarak servis yapın. Püresi: Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Yağ, süt ve biraz tuz katıp |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.