ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   püreli kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166732)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:51 PM

püreli kebap
 
MALZEME:


Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg. Sarımsak 5-6 diş
Domates salçası 1 yemek kaşığı Yenibahar 2 çay kaşığı
Kimyon 2 çay kaşığı Margarin 1 yemek kaşığı
Su (sıcak) 1-2 bardak Patates 4-5 adet
Tereyağı 2 yemek kaşığı Süt 3/4 su bardağı
Tuz Karabiber


YAPILIŞI:
1. Koyun etini 1 kaşık yağla üzeri kapalı olarak ateşe
koyun. Suyunu çekince ince doğranmış sarmısağı, çeşitli baharatı,
tuz ve salçayı katın. 1-2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateş üzerinde
etler yumuşayana dek pişirin. 2. Eti, hafif suyu varken indirip servis
tabağına boşaltın. Yanına patates püresi koyarak servis yapın. Püresi: Patatesleri
haşlayıp püre haline getirin. Yağ, süt ve biraz tuz katıp


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.