Kuzu Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu KapamaKUZU KAPAMA Malzeme: 1 kg kemikli kuzu eti, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 1 demet yeşil soğan, 2 adet havuç, 1,5 bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 demet dereotu, 3/4 çorba kaşığı un, tuz, Tarif: Kuzu etini iri parçalar halinde doğrayın Yeşil soğanları yıkayıp, küçük küçük doğrayın Havucu kazıyıp yarım parmak boyunda kesin Soğanı soyarak 8 parçaya bölün Tüm malzemeyi 1 bardak su, toz şeker, tereyağı ve tuzla birlikte bir tencereye koyarak kapağını kapatın Et yumuşak bir hal alıncaya kadar, kısık ateşte pişmeye bırakın Et pişince, 1 kahve fincanı suda eritilmiş unu ilave ederek, 5 dakika pişirin Kıyılmış dereotunu da katarak bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın
|
|
|
|