Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu

Kuzu Kapama

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapama



KUZU KAPAMA

Malzeme:

1 kg kemikli kuzu eti,
4 çorba kaşığı tereyağı,
1 adet soğan,
1 demet yeşil soğan,
2 adet havuç,
1,5 bardak su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 demet dereotu,
3/4 çorba kaşığı un,
tuz,
Tarif:

Kuzu etini iri parçalar halinde doğrayın Yeşil soğanları yıkayıp, küçük küçük doğrayın Havucu kazıyıp yarım parmak boyunda kesin Soğanı soyarak 8 parçaya bölün Tüm malzemeyi 1 bardak su, toz şeker, tereyağı ve tuzla birlikte bir tencereye koyarak kapağını kapatın Et yumuşak bir hal alıncaya kadar, kısık ateşte pişmeye bırakın Et pişince, 1 kahve fincanı suda eritilmiş unu ilave ederek, 5 dakika pişirin Kıyılmış dereotunu da katarak bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.