![]() |
Kuzu Kapama
KUZU KAPAMA
Malzeme: 1 kg kemikli kuzu eti, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 1 demet yeşil soğan, 2 adet havuç, 1,5 bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 demet dereotu, 3/4 çorba kaşığı un, tuz, Tarif: Kuzu etini iri parçalar halinde doğrayın. Yeşil soğanları yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Havucu kazıyıp yarım parmak boyunda kesin. Soğanı soyarak 8 parçaya bölün. Tüm malzemeyi 1 bardak su, toz şeker, tereyağı ve tuzla birlikte bir tencereye koyarak kapağını kapatın. Et yumuşak bir hal alıncaya kadar, kısık ateşte pişmeye bırakın. Et pişince, 1 kahve fincanı suda eritilmiş unu ilave ederek, 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotunu da katarak bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.