ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166373)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:50 PM

Kuzu Kapama
 
KUZU KAPAMA

Malzeme:

1 kg kemikli kuzu eti,
4 çorba kaşığı tereyağı,
1 adet soğan,
1 demet yeşil soğan,
2 adet havuç,
1,5 bardak su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 demet dereotu,
3/4 çorba kaşığı un,
tuz,
Tarif:

Kuzu etini iri parçalar halinde doğrayın. Yeşil soğanları yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Havucu kazıyıp yarım parmak boyunda kesin. Soğanı soyarak 8 parçaya bölün. Tüm malzemeyi 1 bardak su, toz şeker, tereyağı ve tuzla birlikte bir tencereye koyarak kapağını kapatın. Et yumuşak bir hal alıncaya kadar, kısık ateşte pişmeye bırakın. Et pişince, 1 kahve fincanı suda eritilmiş unu ilave ederek, 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotunu da katarak bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.