![]() |
Oktay Usta Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Yemek TarifleriÇİLEKLİ ALMAN PASTASI ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI: 2 yumurta 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() 1 s ![]() ![]() 1 t ![]() ![]() alabildiği kadar un kreması için: 2 ![]() ![]() ![]() 3 ç ![]() ![]() 1 yumurta sarısı 1 çay b ![]() 1 p ![]() üzeri için: pudra şekeri süslemek için: çilek HAZIRLANIŞI: Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin ![]() hamur elde edin ![]() ![]() kalıba yerleştirin ![]() ![]() üzerine kapatın ![]() ![]() ve pudra şekeri ile süsleyin ![]() ![]() ÜZÜMLÜ RULO KURABİYE ÜZÜMLÜ RULO KURABİYE: 150 gr ![]() 150 gr ![]() 3 çorba k ![]() yarım p ![]() alabildiği kadar un üzerine sürmek için: 2 çorba k ![]() 1 su b ![]() 1 çay b ![]() 1 tatlı k ![]() 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() üzeri için: pudra şekeri HAZIRLANIŞI: Krem peynir ile tereyağını krema olana kadar çırpın ![]() hamurunu yapın ![]() ![]() ![]() gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ISPANAKLI KEK Malzemeler : 250-500gr ![]() 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu,vanilya 1 poşet krem şanti Hazırlanışı : Ispanakları haşlayıp, suyunu elinizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde robottan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krem santiyi hazirlayip,keki ortadan ikiye bolun ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() GEVREKLİ DONDURMALI PASTA 1 su b ![]() 1 poşet kremşanti 100 gr tereyağı 150 gr bitter çikolata 200 gr mısır gevreği 1 çay b ![]() yarım kg dondurma üzeri için: 1 çay b ![]() 1 çorba k ![]() HAZIRLANIŞI: Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın,çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın,içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın ![]() ![]() ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin ![]() Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın ![]() Haırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin ![]() üzerine yerleştirin ve kakao serpin ![]() sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Yemek TarifleriPATLICANLI SİMİTLİ BÖREK 3 patlıcan 100 gr beyaz peynir 1 tutam maydanoz tuz hamuru için: 3 su b ![]() 3 çorba k ![]() 1 yumurta 1 çay b ![]() yarım p ![]() 1 tatlı k ![]() 1 fiske tozşeker üzeri için: 1 yumurta susam veya çörekotu HAZIRLANIŞI: Önce hamur için karıştırma kabına unu alın ![]() koyun ![]() ![]() hamur hazırlayın ![]() maydanoz ekleyin ![]() ![]() yapın ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ve susum ve çörek otu serpin ![]() kadar pişirip dilimleyerek sıcak servis yapın ![]() VİŞNELİ KEK 3 yumurta 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1 p ![]() alabildiği kadar un 1 kase vişne 1 çay b ![]() HAZIRLANIŞI: Yumurtaları kırın ![]() ![]() ![]() un ve kabartma tozunu ekleyin ![]() kalıba boşaltın ![]() ![]() sağlayın ![]() ![]() ![]() PEYNİRLİ BİFTEK PEYNİRLİ BİFTEK: 6 dilim biftek 4 patates alabilidği kadar süt tuz , karabiber çedar peynir zeytinyağı taze baharatlı sos için: 2 domates 1 diş sarımsak 1 tutam reyhan,maydanoz,dereotu,taze soğan HAZIRLANIŞI: Biftekleri tavada yüksek ısıda az sıvıyağ ilavesiyle yarı kıvamda pişirin ve fırın tepsisine alın ![]() ![]() Bifteklerin üzerine krema torbası ile sıkın ![]() 10 dakika daha pişirelim ![]() ![]() VİŞNELİ TOPLAR VİŞNELİ TOPLAR: 150 gr bitter çikolata 1 çay b ![]() gofret 1 su b ![]() 20-25 tane vişne HAZIRLANIŞI: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ekleyip elinizle yoğurun ![]() ![]() kopartıp içine bir tane vişne koyup yuvarlayın ![]() tane kiraz sapı yerleştirin ![]() ![]() KAŞARLI POĞAÇA KAŞARLI POĞAÇA: 1 çay b ![]() 125 gr margarin 1 yumurta 1 kase kaymak yarım p ![]() 1 çorba k ![]() 1 tatlı k ![]() alabildiği kadar un iç harcı için: 150 gr kaşar peyniri HAZIRLANIŞI: Karıştırma kasesine yumuşatılmış margarini,kaymağı,yumurtanın akını,tuzu,şekeri,sıvıyağı koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() ama oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() rendesinden bir tutam koyup yuvarlayın ![]() ![]() ![]() mayası gelmesi için yarım saat dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES 3 DAKİKA: FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES: 5 domates 1 tutam fesleğen 2 çorba k ![]() 2 diş sarımsak zeytinyağı kaşar peyniri rendesi HAZIRLANIŞI: Domatesleri ortadan ikiye kesin ![]() ![]() fesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin üzerine paylaştırın ![]() ![]() pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Yemek TarifleriOKTAY USTA DAN KEKIKLI ZEYTINLI EKMEK Malzemeler: 4 kap beyaz un 1/2 kap seker 14gr kuru maya 1 yemek kasigi tuz 3/4 kap sut 1,5 kap su 1/2 kap zeytinyag 1 kap cekirdekleri cikarilmis zeytin 2 yemek kasigi kuru kekik 1 yemek kasigi keten tohumu Nasil mi Yaptim? Once mayami ilik su ve az tozseker yardimi ile kabarttim, mayalanma islemi olurken unumu eledim,diger tum malzemelerimide ilave ettim, maya kabarinca onu bu karisima dahil ettim, yaklasik 10 dk yogurdum, iyice yogrulduguna emin olunca pisirecegim kalipi yagladim, uzerini saran ile kaplayip, bahcede gunese cikardim, kisa surede hamur iki katina cikti, 400 F ( 200 C ) isitilmis firina surdum, yaklasik 25 dk da pisti, tadimi ? Enfes, deneyin ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun TERIYAKI SOSLU TAVUKLU PILAV TERİYAKİ SOS İÇİN Teriyaki sosu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır soslardan da alabilirsiniz ![]() 4 yemek kasigi mirin ( pirinc rakisi tatlandirilmis ) 2 yemek kasigi sake 4 yemek kasigi soya sos ( sade olanlarindan ) 8 yemek kasigi bal 2 dis sarimsak ( ezilmis) Hepsini karistirip biraz dinlendiriyorsunuz ![]() not: Istanbul'da Ali Sami Yen stadyumun orada Cin urunleri satilan mekanda hazirda bulmak mumkunmus bu sosu, ayrica buyuk marketler de de sanirim mevcut ![]() PILAV ICIN : 2 ![]() 1 butun tavuk gogsu ( dilimledim) 3 yemek kasik zeytinyag 2 ![]() ve teriyaki sos Nasil mi Yaptim ? Teriyaki sosumu hazirladiktan sonra, dilimlemis oldugum tavuklarimi tencereme koyuyorum, kendi suyu ile pismesini bekliyorum, sonra zeytinyagimi ilave ediyorum, tavuk suyunu tencereme ilave ettikten sonra yikanmis pirinclerimi su kaynayinca ilave ediyorum, suyu cekmesine dogruda hazirlamis oldugum Teriyaki sosumuda karistiriyorum, ocagin altini iyice kisip demlenmesini bekliyorum ![]() Afiyet Olsun OKTAY USTA DAN TARÇINLI TUILES Malzemeler 70 gr ![]() 70 gr ![]() ![]() 80 gr ![]() ![]() 35 gr ![]() 1 çay kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() 11 ![]() Şekil aldıktan sonra servis yapın Afiyet olsun OKTAY USTA DAN PİRİNÇLİ İMAM BAYILDI Malzemeler 8 patlıcan 1 su bardağı haşlanmış pirinç 4 diş sarımsak 1 demet dereotu Yarım su bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu 3 çay kaşığı sirke 1 tutam toz şeker Tuz, karabiber Yoğurt Yapılışı Patlıcanlardan 5 tanesinin kabuklarını alacalı soyun Tuzlu suda 15 dk ![]() Patlıcanları kızartın Sarımsakları ezip zeytinyağı, limon suyu, sirke, dereotu, şeker, tuz ve karabiberle karıştırın Kalan 3 patlıcanı közleyip kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp bir kaba alın Sarımsaklı karışıma ekleyin, yoğurt ve haşlanmış pirinci de ilave edip hepsini iyice harmanlayın Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde kesin Pirinçli karışımı patlıcanların içine karnıyarık şeklinde doldurun Soğuk olarak servis yapın OKTAY USTA DAN KAR BEYAZ Malzemeler 1 kg ![]() 1 paket margarin 2 su bardağı pudra şekeri 2 paket vanilya 2 su bardağı süt 2 paket kakaolu bisküvi Yapılışı 1 ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() Afiyet olsun OKTAY USTA DAN KABAKLI MAKARNA Malzemeler: Dilediginiz kadar makarna 3 domates ( kabuklarindan arinmis ve kucuk dogranmis) 4 dis sarimsak ( dogranmis) 2 kabak 3 kasik zeytinyag tuz karabiber Nasil mi Yaptim ? Bilinen sekilde makarnami haslarken, diger tarafta once tavaya biraz yag koyup dogradigim kabaklari ters yuz ettim, sonra icine domateslerimi, sarimsaklarimi dahil ettim, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kisik ateste biraktim ![]() Makarnamda hazir olunca tabaktaki gibi servise hazir ettim, leziz ve guzeldi ![]() Afiyet olsun ![]() oktayusta bumbada 250 gr margarin 1 çay b ![]() 2 yumurta 1 çay b ![]() 3 çorba k ![]() 1p ![]() 1p ![]() alabildiği kadar un iç harcı için: 1 taze hindistan cevizi 1 çay b ![]() üzeri için: 1 su b ![]() 2 su b ![]() HAZIRLANIŞI: 250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın ![]() ![]() şekerini,sıvıyağı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefis bir tatlı ![]() |
![]() |
![]() |
|