ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166324)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:58 PM

Oktay Usta Yemek Tarifleri
 
ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI

ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI:
2 yumurta
1 çay b. yoğurt
1 çay b. margarin(oda ısısında)
1 s.b. tozşeker
1 t.k. kabartma tozu
alabildiği kadar un
kreması için:
2.5 s.b. süt
3 ç.k. un
1 yumurta sarısı
1 çay b. tozşeker
1 p. vanilya
üzeri için:
pudra şekeri
süslemek için:
çilek
HAZIRLANIŞI:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin. Yumuşak bir
hamur elde edin.Diğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun. Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak
kalıba yerleştirin. Kenarlarını yükselterek kremayı koyun. Ayırdığınız parçayı açıp kremanın
üzerine kapatın. 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra çilek
ve pudra şekeri ile süsleyin. İyice soğutup servis yapın.



ÜZÜMLÜ RULO KURABİYE

ÜZÜMLÜ RULO KURABİYE:
150 gr. krem peynir
150 gr.tereyağı
3 çorba k. pudra şekeri
yarım p. vanilya
alabildiği kadar un
üzerine sürmek için:
2 çorba k. eritilmiş tereyağı
1 su b. çekilmiş ceviz
1 çay b. kuru üzüm
1 tatlı k. tarçın
1 çay b. toz şeker
1 çay b. damla çikolata
üzeri için:
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Krem peynir ile tereyağını krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek kurabiye
hamurunu yapın. Üçe bölün. Merdane ile açın. Çok kırılgan bir hamur olduğu için özenli çalışmak
gerekiyor. Hamurun üzerine tereyağı sürün. ceviz, üzüm,tarçın, toz şeker ve damla çikolata serpin.Hamuru sigara böreği gibi kesip rulo yapın. Biraz zorlanabilirsiniz aman dikkat. Hamurun tamamına şekil verdikten sonra 170 derecede çok kızartmadan pişirin. üzerine sıcak sıcak pudra şekeri eleyin.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çocuklarınıza ikram edin. Yapımı zahmetli yemesi zevkli bir kurabiye.


ISPANAKLI KEK

Malzemeler :


250-500gr. ıspanak
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,vanilya
1 poşet krem şanti


Hazırlanışı : Ispanakları haşlayıp, suyunu elinizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde robottan geçirin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu katıp karıştırın. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış orta hararetli(170-180derece)fırında kabarana dek pişirin.

Krem santiyi hazirlayip,keki ortadan ikiye bolun.Kekin arasina ve ustune krem santi surerek dolapta bekletin.

Afiyet Olsun...


GEVREKLİ DONDURMALI PASTA

1 su b. süt
1 poşet kremşanti
100 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
200 gr mısır gevreği
1 çay b. tozşeker
yarım kg dondurma
üzeri için:
1 çay b. fındık
1 çorba k. kakao
HAZIRLANIŞI:
Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın,çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin
ve tekrar karıştırın,içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın.2OO gr.mısır gevreğini,
ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin.
Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan
ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın.
Haırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin.Ertesi gün dondurmaları
üzerine yerleştirin ve kakao serpin. İsterseniz tam tersini yapıp önce kakao serpip daha
sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:58 PM

Oktay Usta Yemek Tarifleri
 
PATLICANLI SİMİTLİ BÖREK

3 patlıcan
100 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
tuz
hamuru için:
3 su b. un
3 çorba k. yoğurt
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
yarım p. maya
1 tatlı k. tuz
1 fiske tozşeker
üzeri için:
1 yumurta
susam veya çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Önce hamur için karıştırma kabına unu alın. Ortasına mayayı ,sıvıyağı,yumurtayı,yoğurdu
koyun.ununu üzerine tuzu ve şekeri serpin. Önce ortadaki mayayı eriterek yumuşak bir
hamur hazırlayın. Hamur dinlenirken közlenmiş patlıcanları doğrayıp içine peynir ve
maydanoz ekleyin. Hamuru oval bir şekilde merdane ile açın. Harcı içine serip rulo
yapın. Ruloyu simit gibi daire şekline getirin. Kenarlarından yarıya kadar bıçakla çıtlatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susum ve çörek otu serpin. Fırında nar gibi kızarana
kadar pişirip dilimleyerek sıcak servis yapın.



VİŞNELİ KEK

3 yumurta
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt
1 su b. tozşeker
1 p. kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 kase vişne
1 çay b. badem
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları kırın.İçine şekeri koyup çırpın. Sıvıyağı,sütü de ekleyip çırpın. Alabildiği kadar
un ve kabartma tozunu ekleyin. Kıvama gelince vişneyi ve kıyılmış bademi de ekleyip
kalıba boşaltın.Önce 170 derecede pişirin. Daha sonra 150 derecede içini çekmesini
sağlayın. Çok lezzetli bir kek.Özellikle tavsiye ediyoruz.


PEYNİRLİ BİFTEK

PEYNİRLİ BİFTEK:
6 dilim biftek
4 patates
alabilidği kadar süt
tuz , karabiber
çedar peynir
zeytinyağı
taze baharatlı sos için:
2 domates
1 diş sarımsak
1 tutam reyhan,maydanoz,dereotu,taze soğan
HAZIRLANIŞI:
Biftekleri tavada yüksek ısıda az sıvıyağ ilavesiyle yarı kıvamda pişirin ve fırın tepsisine
alın. Diğer tarafta ezilmiş patatese tereyağı,süt ,tuz, karabiber ilave ederek püre yapın.
Bifteklerin üzerine krema torbası ile sıkın.Üzerlerine bir parça çedar peyniri koyup fırında
10 dakika daha pişirelim. Yanına domates ,sarımsak ve reyhanla hazırlayacağınız salata ile sıcak ikram edin.


VİŞNELİ TOPLAR

VİŞNELİ TOPLAR:
150 gr bitter çikolata
1 çay b. ceviz
gofret
1 su b. vişne suyu
20-25 tane vişne
HAZIRLANIŞI:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İçine parçalanmış cevizleri, ufalanmış gofretleri
ekleyip elinizle yoğurun. Vişne suyu ile kıvamını ayarlayın. Elinizle bir parça bu hamurdan
kopartıp içine bir tane vişne koyup yuvarlayın. Tüm malzemeyi bitirince tepelerine birer
tane kiraz sapı yerleştirin. Sunumu da lezzeti de güzel bir tatlı.


KAŞARLI POĞAÇA

KAŞARLI POĞAÇA:
1 çay b. sıvıyağ
125 gr margarin
1 yumurta
1 kase kaymak
yarım p. yaşmaya
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
alabildiği kadar un
iç harcı için:
150 gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesine yumuşatılmış margarini,kaymağı,yumurtanın akını,tuzu,şekeri,sıvıyağı koyup
karıştırın. Mayayı ılık su ile eritip ekleyin. Üzerine alabildiği kadar un ekleyin. Ele yapışmayan
ama oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğün de kopartın ve içine kaşar peyniri
rendesinden bir tutam koyup yuvarlayın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsi
mayası gelmesi için yarım saat dinlendirin. 180 derecelik fırında pişirin. NEFİS BİR POĞAÇA
..HAFİF ILININCA KIYIR KIYIR OLUYOR


FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES

3 DAKİKA:
FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES:
5 domates
1 tutam fesleğen
2 çorba k. dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
zeytinyağı
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri ortadan ikiye kesin. Altından da ince bir parça kesip tepsiye dizin. Diğer tarafta
fesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin
üzerine paylaştırın. En üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında nar gibi kızarana kadar
pişirin. NEFİS BİR ARA SICAK YADA GARNİTÜR...

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:59 PM

Oktay Usta Yemek Tarifleri
 
OKTAY USTA DAN KEKIKLI ZEYTINLI EKMEK


Malzemeler:

4 kap beyaz un
1/2 kap seker
14gr kuru maya
1 yemek kasigi tuz
3/4 kap sut
1,5 kap su
1/2 kap zeytinyag
1 kap cekirdekleri cikarilmis zeytin
2 yemek kasigi kuru kekik
1 yemek kasigi keten tohumu

Nasil mi Yaptim?

Once mayami ilik su ve az tozseker yardimi ile kabarttim, mayalanma
islemi olurken unumu eledim,diger tum malzemelerimide ilave ettim,
maya kabarinca onu bu karisima dahil ettim,
yaklasik 10 dk yogurdum, iyice yogrulduguna emin olunca
pisirecegim kalipi yagladim, uzerini saran ile kaplayip, bahcede
gunese cikardim, kisa surede hamur iki katina cikti,
400 F ( 200 C ) isitilmis firina surdum, yaklasik 25 dk da pisti,
tadimi ? Enfes, deneyin...
Afiyet olsun


TERIYAKI SOSLU TAVUKLU PILAV



TERİYAKİ SOS İÇİN
Teriyaki sosu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır soslardan da alabilirsiniz.
4 yemek kasigi mirin ( pirinc rakisi tatlandirilmis )
2 yemek kasigi sake
4 yemek kasigi soya sos ( sade olanlarindan )
8 yemek kasigi bal
2 dis sarimsak ( ezilmis)
Hepsini karistirip biraz dinlendiriyorsunuz.
not: Istanbul'da Ali Sami Yen stadyumun orada Cin urunleri satilan
mekanda hazirda bulmak mumkunmus bu sosu,
ayrica buyuk marketler de de sanirim mevcut.

PILAV ICIN :
2.5 kup pirinc ( ben kepekli pirinc kullandim)
1 butun tavuk gogsu ( dilimledim)
3 yemek kasik zeytinyag
2.5 kup tavuk suyu
ve teriyaki sos

Nasil mi Yaptim ?

Teriyaki sosumu hazirladiktan sonra, dilimlemis oldugum tavuklarimi
tencereme koyuyorum, kendi suyu ile pismesini bekliyorum,
sonra zeytinyagimi ilave ediyorum, tavuk suyunu tencereme ilave
ettikten sonra yikanmis pirinclerimi su kaynayinca ilave ediyorum,
suyu cekmesine dogruda hazirlamis oldugum Teriyaki sosumuda
karistiriyorum, ocagin altini iyice kisip demlenmesini bekliyorum.
Afiyet Olsun


OKTAY USTA DAN TARÇINLI TUILES


Malzemeler
70 gr. Yumurta akı ( 2 adet )
70 gr. Toz şeker ( 5 YK. )
80 gr. Un ( 9 YK. )
35 gr. Tereyağı
1 çay kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
1. Yumurta akı, şeker ve unu bir kapta çırpın.
2. Eritilmiş tereyağı ilave edip tekrar çırpın
3. Hamurdan 3 çorba kaşığı kadarını ayırın
4. Kalan hamura kakao ve tarçın ilave edip karıştırın
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kakaolu karışımdan bir çorba kaşığından biraz az dökün
6. 8-10 cm. çapında daire şeklinde yayın
7. Beyaz karışımdan 1 çay kaşığı kadar alıp kakaolu dairelerin üzerine dökün ve kaşığın tersi ile karıştırın
8. Malzeme bitinceye kadar bu işlemi yapın
9. 200 derece fırında 4-6 dk. pişirin
10. Sıcak tuiles’leri yağlı kağıttan çabucak çıkarıp merdanenin üzerine alın
11. Tuiles’ler merdanenin şekline göre kıvrılacaktır
Şekil aldıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun


OKTAY USTA DAN PİRİNÇLİ İMAM BAYILDI




Malzemeler
8 patlıcan
1 su bardağı haşlanmış pirinç
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çay kaşığı sirke
1 tutam toz şeker
Tuz, karabiber
Yoğurt

Yapılışı
Patlıcanlardan 5 tanesinin kabuklarını alacalı soyun
Tuzlu suda 15 dk. kadar bekletin, tekrar sudan geçirip kurulayın
Patlıcanları kızartın
Sarımsakları ezip zeytinyağı, limon suyu, sirke, dereotu, şeker, tuz ve karabiberle karıştırın
Kalan 3 patlıcanı közleyip kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp bir kaba alın
Sarımsaklı karışıma ekleyin, yoğurt ve haşlanmış pirinci de ilave edip hepsini iyice harmanlayın
Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde kesin
Pirinçli karışımı patlıcanların içine karnıyarık şeklinde doldurun
Soğuk olarak servis yapın


OKTAY USTA DAN KAR BEYAZ



Malzemeler
1 kg. tuzsuz lor
1 paket margarin
2 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
2 su bardağı süt
2 paket kakaolu bisküvi



Yapılışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın
2. Genişçe bir kabın içinde lor, margarin, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurarak krema haline getirin.
3. Düz bir zemine büyükçe alüminyum folyo kağıdı yayın
4. Bisküvileri süte batırın ve hemen folyonun üzerine dizin
5. Bisküvilerin üstüne bir kat kremadan yayın
6. Bu işlemi 3 kez yapın, 3 kat bisküvi olmalı
7. Son bisküvileri dizdikten sonra folyoyu bohça gibi katlayın sıkıca kapatın , buzluğa atın
8. Buzlukta 1 saat kalsın
9. Çıkarıp açın , üzerini ve kenarlarını kalan lorlu krema ile kaplayın ve tekrar buzlukta dinlendirin

Afiyet olsun


OKTAY USTA DAN KABAKLI MAKARNA



Malzemeler:
Dilediginiz kadar makarna
3 domates ( kabuklarindan arinmis ve kucuk dogranmis)
4 dis sarimsak ( dogranmis)
2 kabak
3 kasik zeytinyag
tuz
karabiber



Nasil mi Yaptim ?

Bilinen sekilde makarnami haslarken, diger tarafta once tavaya biraz yag koyup
dogradigim kabaklari ters yuz ettim, sonra icine domateslerimi, sarimsaklarimi
dahil ettim, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kisik ateste biraktim.
Makarnamda hazir olunca tabaktaki gibi servise hazir ettim, leziz ve guzeldi.
Afiyet olsun.

oktayusta bumbada

250 gr margarin
1 çay b. pudra şekeri
2 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
3 çorba k. kakao
1p. kabartma tozu
1p. vanilya
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 taze hindistan cevizi
1 çay b. tozşeker
üzeri için:
1 su b. tozşeker
2 su b.su

HAZIRLANIŞI:
250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın. Üzerine yumurtayı kırın. Pudra
şekerini,sıvıyağı ekleyin. Kakaoyu da ekleyip karıştırın. En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın. İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin. Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin. Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün.
Nefis bir tatlı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.