Karnabahar Graten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar GratenGereçler: 1 orta boy karnabahar Tuz Beyaz sos: 3 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı margarin 2,5 bardak süt Tuz-karabiber Üstü için: 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Yapılışı: 1 Karnabaharın kök ve yapraklarını kesip çıkartın Koçan kısmını ayırmadan 4 parçaya bölün Kaynar tuzlu suya koyup biraz haşlayın ( kapağını aralık bırakın) Sudan çıkarıp çiçekleri ve dallarıyla birlikte parçalara bölün![]() 2 Beyaz sos gereçleriyle sosu hazırlayın Karnabaharın üzerine biraz tuz ve karabiber serpin Üzerine beyaz sos yayın, kaşarpeyniri serpin ve bir kaşık eritilmiş yağ gezdirin Fırında üzerini kızartın
|
|
|
|