![]() |
Karnabahar Graten
Gereçler:
1 orta boy karnabahar Tuz Beyaz sos: 3 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı margarin 2,5 bardak süt Tuz-karabiber Üstü için: 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Yapılışı: 1. Karnabaharın kök ve yapraklarını kesip çıkartın. Koçan kısmını ayırmadan 4 parçaya bölün. Kaynar tuzlu suya koyup biraz haşlayın. ( kapağını aralık bırakın). Sudan çıkarıp çiçekleri ve dallarıyla birlikte parçalara bölün. 2. Beyaz sos gereçleriyle sosu hazırlayın. Karnabaharın üzerine biraz tuz ve karabiber serpin. Üzerine beyaz sos yayın, kaşarpeyniri serpin ve bir kaşık eritilmiş yağ gezdirin. Fırında üzerini kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.