Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marmelatlı, tart

Marmelatlı Tart

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmelatlı Tart



Malzemeler:
1 küçük kavanoz marmelat yada reçel
1 su bardağı badem (ben kayısı bademi kullandım)
Tart hamuru için:

250 gr tereyağı
250 toz şeker
2 yumurta
500 gr Un

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı küp küp doğranır ve geniş bir kaba alınır, 250 gr Şeker eklenerek köpüklü ve kabarık bir karışım olana kadar mikserle karıştırılır 2 yumurta eklenir ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır Hamuru 2 aşamada yapmak daha sağlıklı olur
1-Unun yarısı karışıma eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir
2-Mikser bırakılır ve unun kalan yarısı yavaş eklenirken hamur yoğrulur Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar elde yoğurma işlemine devam edilir Hamur top haline getirilir ve açmadan önce 10-15 dk buz dolabında dinlendirilir
Fırın 180 dereceye ayarlanır ve ısıtılır Küçük tart kapları tereyağı ile hafifçe yağlanır, merdane ile kap boyutları kadar açılır ve kaplara hamur döşenir Karmaması için Hamurun tabanına çatalla delikler açılır Marmelat koyulur ve kalan hamura ister kafes ister yaprak şekli verilerek üzeri kaplanır 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir Soğuduktan sonra kaplarından çıkarılır ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.