![]() |
Marmelatlı Tart
Malzemeler:
1 küçük kavanoz marmelat yada reçel 1 su bardağı badem (ben kayısı bademi kullandım) Tart hamuru için: 250 gr. tereyağı 250. toz şeker 2 yumurta 500 gr. Un Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağı küp küp doğranır ve geniş bir kaba alınır, 250 gr. Şeker eklenerek köpüklü ve kabarık bir karışım olana kadar mikserle karıştırılır. 2 yumurta eklenir ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır. Hamuru 2 aşamada yapmak daha sağlıklı olur. 1-Unun yarısı karışıma eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir.� 2-Mikser bırakılır ve unun kalan yarısı yavaş eklenirken hamur yoğrulur. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar elde yoğurma işlemine devam edilir. Hamur top haline getirilir ve açmadan önce 10-15 dk. buz dolabında dinlendirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanır ve ısıtılır. Küçük tart kapları tereyağı ile hafifçe yağlanır, merdane ile kap boyutları kadar açılır ve kaplara hamur döşenir. Karmaması için Hamurun tabanına çatalla delikler açılır. Marmelat koyulur ve kalan hamura ister kafes ister yaprak şekli verilerek üzeri kaplanır. 180 derece fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir. Soğuduktan sonra kaplarından çıkarılır ve servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.