Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfaktan, notlar

Mutfaktan Notlar

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfaktan Notlar



Yemeğinizin tuzu fazla kaçtıysa; tencerenizin içine 1 adet soyulmuş patates atın, bir taşımdaha kaynatıp patatesi çıkartınGöreceksiniz patates tuzu çekmiş olacak

UN KAVANOZUNA DEFNE

Unlarınızın böceklenmemesi için; un kavanozunun içine 1 adet defne yaprağı koyun

CEVİZ İÇİ DAĞILMASIN DİYE

Ceviz kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dağılmayacaktır

LOKUM GİBİ ET

Etlerinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız; limon suyunda bekletin sonra pişirin Etler lokumgibi olacaktır

LİMON KABUĞU RENDESİ VE ŞEKER

Kullanılmış limonun kabuklarını rendeleyip şekerle karıştırın Kavanozun içinde uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz Pasta, krema ve kurabiye yaparken elinizin altında hazır bulunacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.