Mutfaktan Notlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfaktan NotlarYemeğinizin tuzu fazla kaçtıysa; tencerenizin içine 1 adet soyulmuş patates atın, bir taşımdaha kaynatıp patatesi çıkartın Göreceksiniz patates tuzu çekmiş olacak UN KAVANOZUNA DEFNE Unlarınızın böceklenmemesi için; un kavanozunun içine 1 adet defne yaprağı koyun ![]() CEVİZ İÇİ DAĞILMASIN DİYE Ceviz kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dağılmayacaktır![]() LOKUM GİBİ ET Etlerinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız; limon suyunda bekletin sonra pişirin Etler lokumgibi olacaktır![]() LİMON KABUĞU RENDESİ VE ŞEKER Kullanılmış limonun kabuklarını rendeleyip şekerle karıştırın Kavanozun içinde uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz Pasta, krema ve kurabiye yaparken elinizin altında hazır bulunacaktır
|
|
|
|