![]() |
Mutfaktan Notlar
Yemeğinizin tuzu fazla kaçtıysa; tencerenizin içine 1 adet soyulmuş patates atın, bir taşımdaha kaynatıp patatesi çıkartın.Göreceksiniz patates tuzu çekmiş olacak.
UN KAVANOZUNA DEFNE Unlarınızın böceklenmemesi için; un kavanozunun içine 1 adet defne yaprağı koyun. CEVİZ İÇİ DAĞILMASIN DİYE Ceviz kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır. LOKUM GİBİ ET Etlerinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız; limon suyunda bekletin sonra pişirin. Etler lokumgibi olacaktır. LİMON KABUĞU RENDESİ VE ŞEKER Kullanılmış limonun kabuklarını rendeleyip şekerle karıştırın. Kavanozun içinde uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz. Pasta, krema ve kurabiye yaparken elinizin altında hazır bulunacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.