![]() |
Havuç Çorbası Tarifi - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç Çorbası Tarifi - Havuç Çorbası Nasıl YapılırMALZEMELER: 2 adet havuç 3 yemek kaşığı tereyağ 1 türk kahvesi fincanı un ( silme ) 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı su 1 su bardağı süt Tuz ve karabiber 4 su bardağı et suyu YAPILIŞI: Havuçları rendeleyin ve 2 kaşık yağda hafifçe soteleyin ![]() Üzerine bir bardak su ekleyip, haşlayın ![]() Blendırdan geçirip, püre haline getirin ![]() Bir tencereye 4 bardak varsa et suyu, yoksa normal su ve püre haline getirdiğiniz havuçları alın ![]() Başka bir tencerede 1 kaşık yağı eritin ve unu ekleyip,kavurun ![]() Üzerine sütü dökün ![]() ![]() Tabi bu arada ocağımız kısık ateşte ve sosu sürekli karıştırıyoruz ![]() Diğer tenceredeki suyla karıştırdığımız havuçları ocağa alıyoruz ![]() Bu havuçlara sosu yani terbiyeyi azar azar ekliyoruz ve sürekli karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz ![]() Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz ![]() Tuz ve karabiberi ekleyip, bir-iki taşım kaynayınca ocağı kapatıyoruz ![]() Sıcak sıcak servis edip, afiyetle içiyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|