Kaymaklı Mantar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Mantar Çorbası60 qr (4 yemek kaşığı) tereyağı 60 qr (8 yemek kaşığı) un 1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu 300 qr ince dilimlenmiş100 ml (2,5 su bardağı) kaymaktuz ve karabiber ![]() Tarifi: Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar) Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak pişirilir Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilir Sonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilir Geriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır
|
|
|
|