![]() |
Kaymaklı Mantar Çorbası
60 qr (4 yemek kaşığı) tereyağı 60 qr (8 yemek kaşığı) un 1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu 300 qr. ince dilimlenmiş 100 ml. (2,5 su bardağı) kaymak tuz ve karabiber. Tarifi: Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur. Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır. Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar). Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak. pişirilir. Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilir.Sonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilir.Geriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.