![]() |
Mantı Çorbası Nasıl Yapılır - Mantı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantı Çorbası Nasıl Yapılır - Mantı Çorbası TarifiHazır mantıyla kolayca hazırlanan mantı çorbası tarifi 6 kişiliktir ![]() ![]() Malzemeler, Yarım paket hazır mantı 6 su bardağı su 1 tablet et suyu 3 yemek kaşığı tereyağı Terbiyesi için, 4 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu Servisi için, 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı, Orta boy bir tencereye tereyağını alıp kızdırın ![]() Mantıları tencereye ilave edip hafif renk alıncaya kadar kavurun ![]() İçine 6 su bardağı su ve et suyu tabletini ekleyip hafifçe karıştırın ![]() Çorba kaynayana kadar yüksek ateşte 10 dakika pişirin ![]() Terbiyesini hazırlamak için derin bir kâsede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice karıştırın ![]() Kaynayan çorba tenceresinden 1 kepçe alıp terbiyeye ekleyip iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine yavaşça döküp karıştırın ![]() Kısık ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan indirin ![]() Servis yapacağınız zaman tavada kuru nane, kırmızı pul biber ve tereyağını kızdırın ![]() Çorbanın üzerine gezdirip kâselere bölüp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|