![]() |
Mantı Çorbası Nasıl Yapılır - Mantı Çorbası Tarifi
Hazır mantıyla kolayca hazırlanan mantı çorbası tarifi 6 kişiliktir. İhtiyaç duyduğunuz miktarda malzemeleri eşit oranda azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler, Yarım paket hazır mantı 6 su bardağı su 1 tablet et suyu 3 yemek kaşığı tereyağı Terbiyesi için, 4 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu Servisi için, 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı, Orta boy bir tencereye tereyağını alıp kızdırın. Mantıları tencereye ilave edip hafif renk alıncaya kadar kavurun. İçine 6 su bardağı su ve et suyu tabletini ekleyip hafifçe karıştırın. Çorba kaynayana kadar yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Terbiyesini hazırlamak için derin bir kâsede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice karıştırın. Kaynayan çorba tenceresinden 1 kepçe alıp terbiyeye ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine yavaşça döküp karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan indirin. Servis yapacağınız zaman tavada kuru nane, kırmızı pul biber ve tereyağını kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip kâselere bölüp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.