![]() |
yayla çorbası nasıl pişirilir - et suyu ile yapılan çorbalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() yayla çorbası nasıl pişirilir - et suyu ile yapılan çorbalar1 buçuk litre sıcak et suyu Yarım su bardağı pirinç 2 yumurta sarısı 2 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı un 1-2 dal taze nane 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Yayla çorbası hazırlanışı Pirinci bol suda yıkayıp süzün ![]() Et suyunu geniş bir tencerede kaynatın ![]() Pirinçleri ilave edin ![]() Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Terbiye için, yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpma teli ile iyice çırpın ![]() Yoğurt ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin ![]() Kaynamakta olan çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı alıp terbiyeye ilave edin ![]() Terbiyeyi çorbanın suyuna azar azar ekleyin ![]() Tuzla tatlandırın ![]() Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ![]() Sıvıyağında kızdırılmış kırmızı pulbiber ve taze nane yaprakları ile süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|