![]() |
Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl YapılırMalzemler: 4 adet krep için: 3 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı toz şeker Tavayı yağlamak için tereyağı 1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi Sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı su 1 kâse taze taze ya da konserve kayısı Yapılışı: 1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın ![]() ![]() 2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin ![]() ![]() 3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün ![]() 4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın ![]() ![]() ![]() 5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin ![]() 6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin ![]() 7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|