ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165284)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:02 AM

Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır
 

Malzemler:

4 adet krep için:

3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Tavayı yağlamak için tereyağı
1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi

Sos için:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 kâse taze taze ya da konserve kayısı

Yapılışı:

1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin. Limon kabuğunu rendeleyip ve hamura katıp karıştırın.
3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün.
4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın. Altı pişince diğer tarafını çevirin. Pişen krepleri düz bir tabağa üst üste koyun.
5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin.
6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin.
7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın. Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.