06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rus Böreği
Rus Böreği
Rus Böreği Tarifi - Rus Böreği Nasıl Yapılır - Rus Böreği Malzemeleri
Malzeme Listesi
Yarım Litre Süt
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin
Yarım Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Çay Kaşığı Karabiber
250 Gram Kıyma (Yağsız)
Rus Böreği Nasıl Yapılır?
1 Böreğin içini hazırlamak için, tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun Üzerine kıymayı ilave edip, orta ısıdaki ocakta, kıyma saldığı suyu çekene kadar kavurun Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin
2 Derin bir kaba, 2 adet yumurta, 2 su bardağı un (un eksik veya fazla gelebilir, boza kıvamında hamur olacak) ve tuzu koyup mikser ile iyice çırpın Hamurun, boza kıvamında olmasına dikkat ediniz
3 Teflon tava veya krep tavasına, çok az tereyağ sürüp kızdırın Hazırladığınız hamurdan, 1 kepçe koyarak, tavayı sağa sola çevirerek, tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın Bu şekilde hamurun sadece bir yüzünü kızartıp, kızarmış yüzü üste gelecek şekilde, hamuru düz bir zemin alın
4 Hazırladığınız hamurun ortasına, daha önceden hazırladığınız kıymalı harçtan, 1 yemek kaşığı veya arzu ettiğiniz miktarda koyarak, önce sağ ve sol kenarlarını içe doğru kapatarak kare şeklini verin Hamurunuz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
5 Hazırladığınız kare şeklindeki börekleri, hafif tereyağ sürülmüş tevlon tavaya dizin ve altı üstü pembeleşinceye kadar, kısık ateşte kızartın
6 Arzu ederseniz, kızartıktan sonra, üzerine tereyağ sürerek, mutlaka sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun  
|
|
|