![]() |
Rus Böreği
Rus Böreği
Rus Böreği Tarifi - Rus Böreği Nasıl Yapılır - Rus Böreği Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Litre Süt 2 Adet Yumurta 2 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz İçi İçin Yarım Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 2 Çay Kaşığı Karabiber 250 Gram Kıyma (Yağsız) Rus Böreği Nasıl Yapılır? 1. Böreğin içini hazırlamak için, tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Üzerine kıymayı ilave edip, orta ısıdaki ocakta, kıyma saldığı suyu çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin. 2. Derin bir kaba, 2 adet yumurta, 2 su bardağı un (un eksik veya fazla gelebilir, boza kıvamında hamur olacak) ve tuzu koyup mikser ile iyice çırpın. Hamurun, boza kıvamında olmasına dikkat ediniz. 3. Teflon tava veya krep tavasına, çok az tereyağ sürüp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan, 1 kepçe koyarak, tavayı sağa sola çevirerek, tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Bu şekilde hamurun sadece bir yüzünü kızartıp, kızarmış yüzü üste gelecek şekilde, hamuru düz bir zemin alın. 4. Hazırladığınız hamurun ortasına, daha önceden hazırladığınız kıymalı harçtan, 1 yemek kaşığı veya arzu ettiğiniz miktarda koyarak, önce sağ ve sol kenarlarını içe doğru kapatarak kare şeklini verin. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 5. Hazırladığınız kare şeklindeki börekleri, hafif tereyağ sürülmüş tevlon tavaya dizin ve altı üstü pembeleşinceye kadar, kısık ateşte kızartın. 6. Arzu ederseniz, kızartıktan sonra, üzerine tereyağ sürerek, mutlaka sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.