Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kıymalı, osmanlı, tepsi

Osmanlı Kıymalı Tepsi Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Kıymalı Tepsi Böreği



Osmanlı Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi - Kıymalı Tepsi Böreği - Kıymalı Tepsi Böreği Yapılışı



6 hazır yufka
25 su bardağı süt
4 yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
250 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 küçük soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Soğanı soyup ince ince kıyın Maydanozu ayıklayıp doğrayın Sıvıyağı tavada ısıtıp kıymayı kavurun Soğan, tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha kavurun Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın
Yumurtaları derin bi de çırpın Tereyağı ve süt edip karıştırın
Fırın tepsisini yağlayın 3 yufkayı aralarına sütlü karışımdan sürerek tepsiye yayın Kıymalı harcı üzerine yayın Diğer yufkaları da aralarına sütlü karışım sürerek tepsiye yayın Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Dilimleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.